De Bruin wint selectie CCC .

25
april
2016

Uit een architectenselectie met enkele gerenommeerde scholenbouwarchitecten werd door Landstede / het Carolus Clusius College, De Bruin Architecten verkozen tot winnaar.

De opgave bestond uit het verbeteren van de visuele en functionele connecties binnen gebouwencomplex dat is opgebouwd uit 5 afzonderlijke delen (tijden) met ieder een eigen systematiek van vloerniveaus.

Het nieuw ontworpen hart draagt het karakter van het Carolus Clusius College als 'Unesco Wereldschool' uit. Het reageert op de bestaande gebouwen, en bindt deze aan zich in een eigentijdse uitstraling. 

De opbouw bestaat uit een ruime vide waarin over alle niveaus ontmoeting en zichtbaarheid worden gestimuleerd. Daaraan gelegen zijn de receptie, een expositieruimte, een wereldontvangstruimte,  collegezalen en projectwerkplekken. Het geheel ligt tezamen met de overige gebouwen ingebed in een campusplan dat rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen. Tevens brachten wij enkele suggesties aan voor de optimalisatie van het overige deel van de school die circa 1700 leerlingen huisvest. De insteek om functionele behoeften doelmatiger te faciliteren, verschaft ruimte voor de leerling en uitstraling van de campus.

We zien er bijzonder naar uit om in betrokkenheid met het Carolus Clusius College te mogen ontwerpen aan de verdere uitwerking.